HVA BETYR DET Å VÆRE RAUS #MOBBING?

HVA BETYR DET Å VÆRE RAUS #MOBBING?

I går stilte vi spørsmålet, om hva det betyr å være raus når det gjelder mobbing. Det gjorde vi, fordi det er verdensdagen for psykisk helse i dag og temaet i år er: "Vær raus". OdinStiftelsen mener raushet er egenskapen som bør gjennomsyres i alt arbeid mot mobbing.

Først gjennom et raust system og raus håndtering, vil der være plass til alle. Dette følte jeg særlig på da jeg var på et oppdrag i forrige uke. Bildet er fra en aktivitet med 53 barn fra småtrinnet. Som bildet viser, møtte jeg barna på en litt uvanlig måte. Jeg snakker nemlig aldri til, men heller med dem jeg møter. Gjennom denne aktiviteten håper jeg å bidra til at barna får øve på noen av faktorene i det å være inkluderende og en del av et fellesskap:

  • SETT: For å være sikker på at jeg ser alle, skaper jeg en aktivitet og et "rom" for fellesskap omkring temaet mobbing. Hver og en av de 53 får uttrykt seg på en lapp. Målet er å finne nøkkelen til disse barnas trygghet og gode miljø.

  • HØRT: Det er ungenes ord som binder oss sammen. De har nå blitt til ord limt "fast" til kroppen min, som huskelapper for livet.  

  • TATT PÅ ALVOR: Med overleveringen av sine meninger, følger et ansvar - det er mitt ansvar å ta utsagnene på alvor videre.

For en opplevelse det var! Jeg kommer aldri til å glemme denne gjengen (heller). Takk!

Med de beste ønsker om en raus dag

Katrine

10.10.2018 14:30
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn