• "BAGATELLMESSIGE ÅRSAKER" FØRER IKKE TIL SLOSSING!

  "BAGATELLMESSIGE ÅRSAKER" FØRER IKKE TIL SLOSSING!

  Det er nedslående å lese artikkelen til Mordt og Bratten i dag: "Jenter sloss på grunn av "blikking" i skolegården". Nedslående, hverken fordi jenteslossing eller "blikking" er noe nytt, for det er det ikke, men fordi skolen ser ut til å lukke øynene, ørene og absolutt ikke ta disse ungdommene på alvor. "Bagatellmessige årsaker" fører ikke til slossing!

  Les mer…
  24.09.2018 16.12
 • TRIGGERE

  TRIGGERE

  Triggere er ting vi oppdager rundt oss, som påvirker oss negativt mer enn vi på forhånd kan forutsi. På fagspråket heter det "et inntrykk som utløser et traumeminne".

  Les mer…
  30.09.2016 12.52
 • MOBBESAKER KAN LØSES

  MOBBESAKER KAN LØSES

  Målet må være å sikre likebehandling i mobbesaker. I dag fungerer det ikke slik. Saksbehandlingen tar for lang tid, ofte er det mangel på dokumentasjon, kunnskapen er for mangelfull og hvorvidt det tas tak hviler for mye på enkeltpersoners vilje. I mange tilfeller tas det ikke tak i det hele tatt. Les mer her

  27.09.2016 13.31
 • Klare for skriveferie

  Klare for skriveferie

  Det nærmer seg sommerferie med stormskritt for de fleste. OdinStiftelsen har andre planer. Det får betydning for tilgjengeligheten vår.

  Les mer…
  29.06.2016 21.35
 • ODINSTIFTELSEN SOM BLOGGER - DEN SÅ VI IKKE KOMME!

  ODINSTIFTELSEN SOM BLOGGER - DEN SÅ VI IKKE KOMME!

  Noen ganger skal en bare hoppe uti ukjent farvann og ta sjansen. Det har vi gjort, og har begynt å blogge på nettsiden vår. Dere får ha litt tålmodighet med oss, men målet er å få til et variert, men godt, uttrykk i den.

  Les mer…
  22.04.2016 21.58
 • ØVELSE GJØR MESTER - OGSÅ FOR VOKSNE

  ØVELSE GJØR MESTER - OGSÅ FOR VOKSNE

  OdinStiftelsen er imot bot i form av penger, men veldig for bot i form av handling. Pengebot straffer elevene, mens handlingsbot vil hjelpe dem. Logikken er enkel: Håndteres ikke saker godt nok, må det øves!

  Les mer…
  22.04.2016 15.18
 • NI GRUNNER TIL AT FAMILIEN STYRKES MED TILTAKSPLANEN

  NI GRUNNER TIL AT FAMILIEN STYRKES MED TILTAKSPLANEN

  Altfor lenge har foreldre opplevd det samme som barna - en mangel på å bli sett, hørt og tatt på alvor! Med innføringen av tiltaksplanen mot mobbing er vi på vei mot en slutt på dette. Gjennom de tiltak som ligger i planen, kommer faktisk begge (mot)parter styrket ut. Derfor er OdinStiftelsen positive til tiltaksplanen.

  Les mer…
  21.04.2016 20.48
 • TAKKNEMLIGHET

  TAKKNEMLIGHET

  Å vise takknemlighet - å være takknemlig

  Les mer…
  19.04.2016 23.16
 • FØRSTE SKRITT MOT SETT, HØRT OG TATT PÅ ALVOR

  FØRSTE SKRITT MOT SETT, HØRT OG TATT PÅ ALVOR

  Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet og særlig kunnskapsministeren skal ha honnør for å ha lyttet til OdinStiftelsen og de mange andre parter som har hatt meninger om veien videre i antimobbearbeidet. Gjennom skjerpet sikring og økt kompetanse i alle ledd, bærer tiltaksplanen mot mobbing bud om en satsing på barna våre. Det er bra!

   

  Les mer…
  18.04.2016 01.36